070-872 99 64‬ info@digitalstrategi.se
Välj en sida

Outbound Marketing

Vad är Outbound Marketing?

Outbound Marketing är den traditionella marknadsföring som går ut på att genom annonser i tidningar och på webben, radio- och TV-reklam, kalla samtal, affischer mm, nå ut med sitt budskap till den breda massan och potentiella kunder. Många kan anse att den traditionella marknadsföringen är påträngande och avbrytande, men det finns sätt att styra budskapen mot din målgrupp, vilket gör den mera mottaglig. Det går till exempel att använda sig av affiliatenätverk, där annonsörer smidigt kan bestämma var de vill synas, och mot vilken målgrupp.

Det finns många modeord på marknaden, och det är lätt att göra processen både komplicerad och svåröverskådlig. Vårt huvudfokus ligger på tydlighet genom ett gediget förarbete, kunskap om såväl slutkund som produkt, samt ständiga analyser av data som ser till att både målgrupper och annonseringskanaler hela tiden är optimerade för att på bästa sätt ge investering för varje satsad krona.

Nedan går vi igenom några delar av Outbound Marketing och var vi kommer in i bilden.

Vad gör vi med Outbound Marketing?

SEM och
köpt sök

Sökmotormarknadsföring (SEM) är betalda aktiviteter som syftar till att synliggöra företaget på sökmotorerna, via köp av sponsrade länkar (köpt plats på sökmotorns träfflista). Sponsrade länkar säljs i nätverk genom att man köper sökord som sedan placerar ut sökordsannonser.

Vi hjälper dig att välja ut de sökord som är relevanta för er verksamhet och som ger bäst avkastning.

Läs mer om SEM här

Affiliate-
nätverk

Affiliatenätverk är system där annonsörer som vill öka sin försäljning på internet matchas ihop med webbplatsägare som vill öka sina annonsintäkter genom så kallade affiliateprogram.

Varje annonsör skapar ett eget affiliateprogram i systemet. Vanligen sker annonsering via webbannonser, textlänkar eller djuplänkar direkt till enskilda produkter/produktkategorier och man man betalar för besök eller för köp.

Läs mer om affiliatenätverk här

Sociala
medier

Sociala medier som Twitter, Facebook och Instagram är idag jättekanaler där människor spenderar tid varje dag. Det är därför idealt för dig som varumärke att synas här och exponera dina produkter.

Vi hjälper dig att vara både relevant och kommunicera med dina besökare samt sätta upp annonseringsprogram och budskap i dessa kanaler.

Läs mer om annonsering i sociala medier här